geëngageerd ondernemen

Persoonlijk

Pierre Vandeputte

Geboren in 1974, groeide Pierre op als tweede zoon van Antoine Vandeputte en Joëlla Galloo. Al snel maakte hij kennis met het bedrijfsleven op de schrootwerf van zijn grootvader Joseph Galloo. Naast de theoretische kennis die hij verzamelde tijdens zijn studies marketing, leerde hij de wereld van de recyclage kennen in de praktijk. In zijn vrije tijd doorliep Pierre de verschillende werkposten, ontdekte hij het belang van menselijk kapitaal en ontwikkelde hij zijn honger naar innovatie.

Pierre zag hoe zijn vader van een kleine schroothandel een wereldspeler maakte door gericht en met kennis van zaken te investeren en (berekende) risico’s te nemen. In 1994 stapte Pierre in de firma en in 2013 nam hij, samen met zijn broer Jan, de fakkel over van zijn vader.

Kennis vergaarde Pierre ondertussen op uiteenlopende vlakken. Hij volgde allerhande bijscholingen, verdiepte zich in regels en wetten en stak veel op uit de dagdagelijkse praktijk. Die rugzak vol kennis hoopt hij door te geven aan zijn 3 kinderen, die hij evenwel aanmoedigt hun eigen weg te gaan.